Trápí vás celulitida? Podívejte se na tyto 3 rady, jak se jí zbavit

Trápí vás celulitida? Podívejte se na tyto 3 rady, jak se jí zbavit
Celulitida je obtížným protivníkem mnoha žen.  Nehezká „pomerančová kůže“ se ráda objevuje především na problémových partiích - a zbavit se jí je nelehký úkol. Naštěstí existují 3 jednoduché rady, jak nad ní zvítězit.

Co je celulitida a jak vzniká

Pokud chcete být v boji proti celulitidě úspěšní, musíte vědět, proti komu bojujete. Celulitida je estetická nedokonalost v podobě hrbolaté kůže – odtud také její označení „pomerančová kůže“. Každopádně nejde o jediné názvy, které tento estetický neduh má. Často je také označován jako celulita nebo lipohypertrofie.

Celulitida vzniká tím, že se zvětšují podkožní tukové buňky. K tomu dochází při přirozeném ukládání metabolických látek. Ve chvíli, kdy se tyto buňky zvětší, naruší strukturu pojivé tkáně a dojde ke tvorbě nerovností – hrbolků – na povrchu pokožky.

Jaké jsou nejčastější důvody vzniku celulitidy

Celulitida vzniká z mnoha příčin – některé můžeme ovlivnit více, jiné méně. Mezi ty, které pravděpodobně neovlivníme, patří především genetika, pomalý metabolismus nebo hormonální změny.

Na druhou stranu je tu i řada příčin, které ovlivnit můžeme. Mezi ně se řadí nezdravé stravování, nedostatek pohybu, dehydratace a vysoké procento tělesného tuku. Pokud se zaměříme na tyto příčiny, můžeme celulitidu úspěšně zredukovat a odstranit.

1. Zbavte se celulitidy díky zdravé stravě

Správné stravování je důležité především pro naše celkové zdraví. Další výhodou je ale i to, že dobré stravovací návyky a pitný režim jsou skvělou prevencí proti vzniku celulitidy. Stejně cennými pomocníky jsou i při redukci již té vzniklé.

Jak taková zdravá strava vypadá? Měli byste co nejvíce omezit:
  • sacharidy
  • živočišné tuky
  • sůl
V praxi to pak je především bílý cukr, bílé pečivo a tučná jídla. Co by naopak ve vašem jídelníčku v žádném případě nemělo chybět? Zelenina a ovoce. Zaměřte se i na to, zda přijímáte dostatek zinku. Ten je neocenitelným pomocníkem při tvorbě kolagenu.

Důležitým bodem je pitný režim. Dbejte na to, abyste každý den vypili alespoň dva litry neslazené vody. Tekutiny byste měli přijímat průběžně po celý den, nárazové pití velkého objemu vody najednou se mine účinkem.

2. Sportem ke zdraví a pevné pokožce

Mezi nejčastější důvody vzniku celulitidy patří nedostatek fyzické aktivity a vysoké procento tělesného tuku. Obě tyto příčiny lze snadno vyřešit zařazením vhodného cvičení do svého harmonogramu.

Celulitida se objevuje nejčastěji na stehnech, hýždích, břichu a bocích. Pro tyto partie máme několik osvědčených triků, které nejen zevní postavu, ale zároveň i podpoří odstranění celulitidy. Za všechny můžeme zmínit:
  • dřepy
  • zvední pánve
  • stoupání na překážku a sestupování z ní
Dbejte na to, abyste cvičili pravidelně. Pokud se cvičením začínáte, zvolte si nižší počet opakování jednotlivých cviků a se zlepšující se kondicí postupně opakování přidávejte.

3. Využijte speciální procedury

Velkou výhodou současné doby je možnost využívat speciální procedury, které jsou navrženy tak, aby na místě pomerančové kůře zůstala jen krásná a pevná pokožka. Za všechny můžeme zmínit tři nejúčinnější: 

1. Technispa

Metoda Technispa využívá masáží pomocí stejnojmenného masážního přístroje, který provádí rovnou tři zeštíhlovací procesy:
  • Zeštíhlující ošetření na odbourání celulitidy
  • Termo-relaxační zpevňující ošetření
  • Ošetření lehké nohy

2. Techni minceur/Fermeté

Techni minceur/Fermeté je profesionální bandážovací technika. Můžete si vybrat hned ze dvou variant:
  • Techni-Slimming – zaměřeno na zeštíhlení
  • Techni-Firming – zaměřeno na zpevnění

3. Slim Logic

Slim logic je speciální anticelulitidní a zeštíhlující ošetření s kofeinem jako účinnou látkou. Skládá se ze tří kroků:
  • exfoliace
  • zeštíhlující masáž
  • tělový zábal
Celulitida a zbavování se jí je vždy dlouhodobější záležitost. Pokud ale budete dodržovat zásady zdravé stravy, budete se dostatečně hýbat a dopřejete si příjemné a relaxační ošetření, které vám v tomto boji pomůže, jistě brzy dosáhnete skvělých výsledků v podobě hladké a pevné pokožky.
Tags