Toužíte po čisté pleti? Poradíme, jak se zbavit akné jednou pro vždy

čištění pleti kosmetický salon brno la carolla
Čistá pleť je snem nás všech – z nějakého důvodu ale stále narážíme na nejrůznější překážky. Od ucpaných pórů, přes různé ekzémy až po akné. Díky správné péči lze ale tyto překážky zdolat a užívat si tak krásné pleti – i bez make-upu.

Každá pleť je jiná

Je důležité si uvědomit, že neexistuje jeden univerzální recept na dokonalou pleť. Každá pleť je jiná a má tedy jiné potřeby. Jsou ale základní pravidla, jak se o svou pleť starat, která jsou platná pro každý typ pleti bez výjimky.

Základní typy pleti jsou:

- suchá
- normální
- mastná
- smíšená

Často se uvádějí ještě citlivý a problematický typ pleti. Ve chvíli, kdy víte, jaký typ pleti máte, můžete péči o ni vhodně přizpůsobit.

Čistit, čistit, čistit

Alfou a omegou péče o pleť je její čistění. Pleť byste měli čistit jak večer, tak i ráno. Čistění pleti by mělo být vaší rutinou. V žádném případě byste neměli chodit spát neodlíčení. Pleť pak nemůže pod nánosem líčidel dýchat a póry se rychle ucpávají.

Jaké kroky by vaše čistící rutina měla obsahovat?

- odlíčení
- tonizace
- peeling
- pleťové masky

V ideálním případě do vaší pleťové péče zařaďte i speciální kosmetické zákroky, které vaši pleť vyčistí a omladí tak, jak to v domácím prostředí sami nikdy nedokážete. Mezi nejoblíbenější procedury patří různé chemické peelingy, hloubková čistění nebo novinka – procedura Hydraclean.

Revoluční procedura Hydraclean

Výzkumné a rozvojové centrum Guinot Institut-Paris dlouhodobě přináší špičkové produkty francouzské kosmetiky. Zároveň vyvíjejí i nové procedury, mezi které paří i speciální ošetření Hydraclean.

Jde o přístrojové ošetření, které využívá speciálních termálních hlavic. Celé ošetření je příjemným zdrojem relaxace – na rozdíl od manuálního čistění pleti. Součástí ošetření je dokonce i příjemná masáž.

Termální hlavice do vaší pleti aplikují speciální gely, které hloubkově čistí pleť a zároveň působí jako stimulant tvorby mazu. Působí i jako prevence proti vylučování toxinů. Pleť je zároveň hydratovaná a vyživená.

Kde ošetření Hydraclean provádění?

Kosmetika Guinot Institut-Paris si zakládá na svém profesionálním medicínském přístupu. Jejich kosmetické přípravky proto nelze zakoupit v drogeriích nebo parfumeriích, ale jen ve speciálních kosmetických salonech. Stejně je to i s jejich procedurou Hydraclen – provádějí ji jen vyškolení profesionálové v kosmetických salonech, kde s touto kosmetikou pracují. Nově otevřený kosmetický salon La Carolla patří mezi ně.

Více o kosmetickém salonu La Carolla i o ošetření Hydraclean můžete najít zde. Časová náročnost tohoto ošetření je asi 60 minut. Výhodou ale je, že pro toto ošetření se není nutné zbavit očního líčení – ideální pro ty, kteří bojují s časovým rozvrhem.

Nezapomínejte na hydrataci

Důležitým aspektem správné péče o pleť je její hydratace. Pokud není pleť dostatečně vyživená, nebude působit zdravě. Na suché pleti se vytvoří šupinky a bude nepříjemně pnout, citlivější pleť může reagovat i nepříjemným svěděním. Na mastné pleti není její vysušení na první pohled vidět, ale musí se hydratovat stejně jako ostatní typy pleti. Ve chvíli, kdy ji nehydratujete, vytváří si pleť o to více vlastního mazu a dochází tak k ucpávání pórů a k tvorbě akné.

Kvalitní a vhodná kosmetika

Vyplatí se investovat do kvalitní kosmetiky, ve které se nevyskytují nevhodné nebo dokonce škodlivé látky. Ideální je taková kosmetika, která akceptuje rozlišnosti různých typů pleti a nesnaží se aplikovat jeden výrobek na všechny. Vysoce individuální přístup provází právě kosmetiku Guinot. Profesionál nejdříve vyšetří vaši pleť a až pak doporučí vhodné produkty.

Je dobré pamatovat i na to, že vaše pleť se v průběhu roku mění – ať už jde o venkovní podmínky nebo o hormonální změny. Přípravky, které používáte, by tedy měly odpovídat vždy současnému stavu vaší pleti.
Tags