Jak zabránit stárnutí pleti po opalování? Snadněji a účinněji, než si možná myslíte

Jak zabránit stárnutí pleti po opalování?
Milujete léto a nejraději relaxujete u vody, zatímco chytáte letní bronz? Nebo vás ta představa láká, ale bojíte se, že vaše kůže za to zaplatí příliš vysokou daň a předčasně zastárne? V obou případech pro vás máme ideální řešení, díky kterému si budete moci užívat slunečních paprsků bez starostí a vypadat lépe než kdy dřív.

Opalování – nebezpečný účet za krásu

Se slunečními paprsky to není úplně jednoduché. Obsahují totiž nebezpečné UV záření. To je příčinou, proč místo krásného bronzového odstínu, v který člověk doufá, je často jen bolestivá zarudlá spálenina, která dokáže znepříjemnit až celé letní týdny. Spáleniny ale nejsou jediným nebezpečím, které pro nás přímé sluneční záření představuje.

Ačkoliv se spálenina časem zahojí, naše kůže si toto zranění pamatuje. Pamatuje si dokonce i samotné opalování. Časem vám pak vystaví účet v podobě předčasných vrásek. Podle dermatologů stojí slunce za těmito příznaky stárnutí pleti až z 80 %.
Neznamená to ale, že by se člověk musel vzdát opalování zcela. Je ale potřeba se vystavovat slunečním paprskům s rozmyslem a myslet na prevenci. Vaše pleť vám poděkuje nyní i za deset let.

Bezpečné opalování podle fototypu

Bezpečné opalování není mýtus. Je ale potřeba respektovat vlastní fototyp. Známe 4 základní fototypy:

1. fototyp – se vyznačuje citlivou pletí. Kůže má sklenu k rudnutí a snadno dochází ke spálení. Jde o nejcitlivější fototyp a lidé, kteří pod něj spadají, by se neměli slunit déle než 10 minut.
2. fototyp – je velice podobný prvnímu, ale pokožka je méně citlivá. I tento fototyp má sklony k rudnutí, ale může se na slunci vyhřívat až o 1O minut déle (tedy 20 minut).
3. fototyp – má normální citlivost kůže. Při opalování kůže někdy zrudne, ale celkově snadno a dobře hnědne. Doporučená doba slunění je až 30 minut.
4. fototyp – se vyznačuje velmi odolnou kůží. Velice snadno hnědne a jen sporadicky se stane, že by kůže zrudla. Doporučená doba opalování je až 45 minut.

Přípravky pro bezpečné opalování

Rok co rok se otevírá diskuse, jaké všechny produkty lze vnímat jako ochranu proti spálení. Nejznámějším a nejrozšířenějším produktem jsou opalovací krémy, které by měly být samozřejmou výbavou nejen každého milovníka slunce.

Při výběru opalovacího krému věnujte pozornost především jeho SPF faktoru. Pokud vám nevyhovuje konzistence krému, můžete zvolit například sprej nebo olej.
V ideálním případě nezapomínejte ani na prostředky po opalování. Ty zklidní namáhanou pokožku a poskytnou jí potřebnou úlevu.

Hydrademie Youth? Ještě bezpečnější opálení bez stárnutí pleti

Možnosti péče o pleť razí mílovými kroky dopředu. Výsledkem jsou úžasné procedury, díky kterým si můžete dopřát nadstandartní péči s mimořádnými výsledky. Mezi tyto ošetření se řadí i Hydradermie Youth, která se stala skvělým pomocníkem právě při opalování, po opalování a slouží jako bezkonkurenční prevence proti stárnutí pleti.

Hydradermie Youth funguje na kombinaci přístrojové stimulaci buněk a aplikací vhodných účinných sér. Díky tomu dokáže dokonale respektovat rozlišné potřeby každé pleti. Profesionální odborná konzultace před procedurou zajistí, že vaše pleť dostane přesně to, co právě potřebuje – i během sezóny slunění.

Speciální sérum na ochranu buněk před sluncem a UV záření vám zaručí bezpečné opalování a ochrání vaši pleť před předčasnými vráskami. Velkou výhodou je, ža na rozdíl od opalovaích krémů a olejů nemusíte neustále myslet na jeho aplikaci. Jednou učinená procedura má dlouhodobou účinnost, chrání proti spálení pleti a zvyšuje odolnost kůže proti slunečnímu záření.

Hydradermie Youth je vhodná i jako péče po opalování. Kromě toho, že pomůže udržet pigment v kůži po delší dobu, skvěle hydratuje a chrání vaše kožní buňky.
Ať už použijete jakékoliv sérum, můžete počítat s odpočatou, svěží pletí, zpevněním kontur tváře, zaplněním již vzniklých vrásek a s prevencí proti těm novým.
Tags